28 Kasım 2016 Pazartesi

DİŞ DOKTORLARININ TERCİHİ VE TAVSİYESİ LR MİCROSİLVER DİŞ MACUNU

Bodrum’un tanınmış diş hekimi Sayın Alpaslan Öztaş’ ın Microsilver diş macunu hakkındaki yazısı. Harika bir urun incelemesi olmuş, mutlaka okuyun 👍👍👍
---------
Epeyce araştırdım...
Bu diş macununu 3 yönden öne çıkarmışlar…
--florür var
--hidroxiapetit içerir
--ag(gümüş) iyonları içerir
kutu üzerinde sodyum mono flor fosfat içermektedir(1450 ppm florür) yazıyor..yani içinde florür var..zaten hiçbir diş hekimi florürsüz macun öneremez veya önermemelidir..
(Diş macunlarında kullanılabilen fluorür bileşikleri amin fluorür, sodyum fluorür, sodyum monofluorofosfat & kalay fluorürdür.)
bazı yerlerde zararlıdır diyorlar..ancak florür havada karada suda heryerde var zaten..ama nasıl zararlı onu yazayım:
macunlarda ki oran..1000-1500ppm
sudaki oran.............. 0,5-1ppm
sağlık örgütüne göre zararlı olabilecek doz.. kg/4mg..
macunlar 100mg tüplerde satılıyor genelde,içlerinde yaklaşık 0,1 mg florür var..
20kg bir çocuk veya 70 kg bir erişkin için toxik dozu hesaplarsan komedi olur zaten..
ama çocuklar tadı güzel yemesinler yutmasınlar diye risk dolayısıyla ebeveyin kontrolüne verilmişlerdir..
yukarıdaki ek tüm mekanizmayı anlatıyor ve çok faydalı..
hidroxiapetit zaten trend bir konu..nano diş hekimliği diye geçer..
Gümüş iyonu, güçlü ve doğal bir antibiyotiktir ayrıca enfeksiyonlara karşı etkili bir koruyucu görevi de bulunmaktadır.
Bir katalizör olarak çalışır,tek hücreli bakterilerin, virüslerin ve mantarların oksijen metabolizmaları için ihtiyaç duydukları enzimi çalışamaz hale getirir. Vücut kimyasına ve enzimlerine hiç zarar vermeden mikro organizmalar yok edilmiş olur. İçten tedavinin en doğal halidir.
Kolloidal gümüş 1940 lara kadar oldukça yaygın olarak antibiyotik şeklinde kullanılıyordu. Gümüş iyonlarının antibiyotik olarak kullanılması maliyetli bir işti. Sentetik olarak elde edilen antibiyotkilerin daha ucuza yapılması ve kâr marjının daha fazla olması nedeniyle, gümüş unutulmaya ve unutturulmaya başlandı. Sonuç olarak, günümüzde pek çok insan gümüşün bu özelliklerinden haberdar bile değil.
Sentetik olarak üretilen antibiyotiklerin bakterilere karşı başarısız olması, bakterilerin sentetik antibiyotiklere karşı direnç geliştirmeleri ve sentetik antibiyotiklerin yan etkilerinin fazla olması neticesinde alternatif antibiyotik arayışları başlanıldı. 1940 lardan sonra adeta unutturulmaya çalışılan kolloidal gümüş tekrar hatırlandı. Bugün Amerika’da aleyhinde sürdürülen anti kampanyalara rağmen doğal bir antibiyotik olarak oldukça revaçtadır.
dolayısıyla gümüşüde destekliyoruz
SONUÇ.....HASTALARIMA TAVSİYE EDEBİLECEĞİM BİR MACUN..TADI GÜZEL..İÇİNDE SODYUM BİKARBONAT OLMAMASINA RAĞMEN KÖPÜRMESİ AZ,BU POZİTİF BİR OLAY..ZİRA KÖPÜRME MACUNUN ETKİ MEKANİZMASI ÜZERİNDE OLUMSUZLUK YARATABİLİYOR..ETKİSİNİ 3-5 GÜN İÇİNDE ANLAYABİLİRSİNİZ..ÖZELLİKLE DİŞ ETİ RAHATSIZLIĞI OLAN HASTALARIMA UYGUN GİBİ…
Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder